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	No.
	Question
	Answer

	1.
	Would it be sufficient, to submit the terms of reference (projektni zadatak) as a supporting documentation, together with the conditions from public enterprises (communal enterprise, EPS, Telekom) and the judgment from “Srbijavode” public enterprise, instead of the main design?
For this type of the project, it is common practice, since the facility is a container type and it differs from one manufacturer to another. Also “turnkey” system is by the FIDIC defined as a system for which contractor is in charge for the preparation of the project documentation.
We would like to mention that we already have Main Project, designed by the old Law on Planing and Construction, but we think that this approach is more accurate and it ensures the competency on the market.
	Please refer to Section 2.2.5. of the Guidelines for Applicants – Full Application Forms:
“An applicant invited to submit a full application form following pre-selection of their Concept Note must do so using Part B of the application form annexed to these Guidelines (Annex A). Applicants should then keep strictly to the format of the application form and fill in the paragraphs and pages in order. (…)
Please note that only the full application form and the published annexes which have to be filled in (budget, logical framework) will be transmitted to the evaluators (and assessors, if used). It is therefore of utmost importance that these documents contain ALL the relevant information concerning the action. No supplementary annexes should be sent.”

Regarding submission of supporting documents following evaluation of the full applications please refer to Section 2.4 of the Guidelines for Applicants - Submission of supporting documents for provisionally selected applications:
“An applicant that has been provisionally selected or placed on the reserve list will be informed in writing by the Contracting Authority. It will be requested to supply the following documents in order to allow the Contracting Authority to verify the eligibility of the applicants, (if any) of the co-applicant(s) and (if any) of their affiliated entity(ies):….”
Particularly, please refer to point 5 the same Section: Documentation proving that infrastructure projects proposed under the applications are ‘’ready-to-go’’. The applicants should provide, if such documentation is required for their interventions under Serbian law: project documentation, building permits, environmental assessment and any other relevant document. 
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