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No Question Answer 

1.  It is stated on page 12 of the Guidelines 

that Actions must take place in the 

Republic of Serbia. Does that mean a 

study visit to another country with Serbian 

participants would be deemed ineligible? 

According to the Guidelines for Applicants, 

article 2.2.4. and article 2.2.8.  “To ensure 

equal treatment of applicants, the 

contracting authority cannot give a prior 

opinion on the eligibility of lead applicants, 

co-applicants, affiliated entity(ies), an 

action or specific activities.” 

 

2. Are there any limitations regarding one 

organization being awarded grants as a co-

applicant on two different proposals (for 

example, an NGO applying as a co-

applicant twice: under LOT 1 and then 

again under LOT 2)? 

The GfA under the paragraph Number of 

applications and grants per applicants / 

affiliated entities, states the following: 

“The lead applicant may not be awarded 

more than (one) 1 grant under this Call for 

Proposals. 

The lead applicant may be a co-applicant 

or an affiliated entity in another application 

at the same time. 

A co-applicant/affiliated entity may not be 

awarded more than two (2) grants under 

this Call for Proposals.” 

Consequently, one entity may be awarded 1 

grant as Lead Applicant, and not more than 

2 grants as co-applicant/affiliated entity. 

  


