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No. Question Answer 

1.  Dear Sir/Madam, 

 

In case of a change of partner 

organization, what must be submitted or 

stated? 

 

Is it possible to change the municipality 

where the project would be 

implemented? 

 

Sincerely, 

In line with Section 2.2.5. Full applications of 

the Guidelines for applicants:  

 

“Please note that the elements outlined in the 

concept note may not be modified in the full 

application except for the changes described 

below:   

 The EU contribution may not vary from the 

initial estimate by more than 20 %. Lead 

applicants are free to adapt the percentage 

of co-financing required within the 

minimum and maximum amount and 

percentages of co-financing, as laid down 

in these guidelines in Section 1.3.  

 The lead applicant may add, remove or 

replace one or more co-applicant(s) or 
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affiliated entity(ies) only in duly justified 

cases.  

 The lead applicant may adjust the duration 

of the action if unforeseen circumstances 

outside the scope of the applicants have 

taken place following the submission of 

the concept note and require such 

adaptation (risk of action not being carried 

out). In such cases, the duration must 

remain within the limits imposed by the 

guidelines for applicants.  

An explanation/justification of the relevant 

replacements/adjustments shall be included 

in section 2.1.1. of the full application form. 

Should the explanation/justification not be 

accepted by the evaluation committee, the 

proposal may be rejected on that sole basis. 

The elements outlined in the concept note that 

cannot change in the full application are:  

 The number and title of the thematic 

priority/specific objective of the call 

under which the concept note was 

submitted; 

 the specific objective(s)/outcomes of the 

action; 

 its intended outputs;  

 its target groups and final beneficiaries. “ 

Therefore, change of partner organization is 

allowed only in duly justified cases. A change of 

any other elements outlined in concept note, 

including the municipality where project would 

be implemented, is possible on the condition that 

it does not affect the elements whose 

modification is not allowed as per Guidelines for 

applicants (Section 2.2.5. Full applications).  
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2. Poštovani, 

Nakon prihvaćene Concept Note  

pripremamo kompletnu aplikaciju za 

IPA III CBC SRB-BiH. 

Molimo za pojašnjenje da li uz 

aplikaciju treba ponovo ići popunjen 

Part A. Concept Note, ili taj dio ostaje 

prazan jer je već prošao evaluaciju? 

Unofficial translation 

Dear Sir/Madam, 

Following the acceptance of the 

Concept Note, we are preparing the full 

application for IPA III CBC SRB-BiH. 

We kindly ask for clarification on 

whether the completed Part A. Concept 

Note should be submitted again with the 

application, or if that section should 

remain blank since it has already 

undergone evaluation. 

In line with Section 2.2.5. Full applications of 

the Guidelines  for applicants: 

 

“Lead applicants invited to submit a full 

application following pre-selection of their 

concept note must do so using Part B of the 

grant application form annexed to these 

guidelines (Annex A). Lead applicants should 

then keep strictly to the format of the grant 

application form and fill in the paragraphs and 

pages in order.” 

 

In addition, in order to facilitate the assessment 

of applications, it is recommended to submit 

only the first three pages of the Application 

Form (project details), along with Part B. Part A 

is not required. 

 

 


