IPA fondovi EU poboljšavaju kvalitet života građana

IPA fondovi EU poboljšavaju kvalitet života građana

16. jul 2021

Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije organizovalo je konferenciju o rezultatima i mogućnostima IPA fondova u Srbiji.Osnovni cilj ove konferencije jeste predstavljanje rezultata IPA 2, finansiranih iz finansijskog okvira 2014 – 2020, kao i podsticanje dijaloga o celokupnom učinku ovog finansijskog instrumenta za razvoj našeg društva, uz osvrt na pojedinačne sektore u kojima su sprovođeni IPA projekti u Srbiji. Reč je o oblastima energetike, životne sredine, konkurentnosti, poljoprivrede i ruralnog razvoja, lokalnog razvoja, reforme javne uprave, pravosuđa, obrazovanja. Dodatni cilj konferencije jeste i najava IPA 3 i novih mogućnosti za razvoj, zelenu i digitalnu tranziciju i unapređenje infrastrukture u Republici Srbiji.

opširnije>
Završen Program Exchange 5

Završen Program Exchange 5

7. jul 2021

Održavanjem završne konferencije, okončane su aktivnosti na realizaciji Programa Evropske unije Exchange 5. Ovaj kompleksan četvorogodišnji Program realizovan je kao peta faza jedne od najdugotrajnijih intervencija razvojne podrške EU neposredno namenjene lokalnim samoupravama, započete krajem 2004. godine. Premda je završna godina Programa Exchange 5 sprovedena u izmenjenom režimu poslovanja administracije usled pandemije korona virusa, uz posvećenost lokalnih samouprava stručni tim Programa uspeo je da kroz realizaciju grant šeme i pružanje stručne podrške gradovima i opštinama dostigne zacrtane ciljeve.

opširnije>
Informacija o objavljivanju javnog poziva za programe finansiranja fonda za inovacionu delatnost

Informacija o objavljivanju javnog poziva za programe finansiranja fonda za inovacionu delatnost

5. jul 2021

Potpisivanjem Ugovora o direktnom grantu sa Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije Ministarstva finansija, Fond za inovacionu delatnost pokrenuo je novi Projekat „Povećanje inovacionih kapaciteta i tehnološke spremnosti malih i srednjih preduzeća“. Ovim Ugovorom obezbeđeno je dalje finansiranje realizacije Programa ranog razvoja, Programa sufinansiranja inovacija i Program saradnje nauke i privrede.

opširnije>
Komesarka Evropske unije za unutrašnje poslove posetila rekonstruisani Prihvatni centar u Obrenovcu

Komesarka Evropske unije za unutrašnje poslove posetila rekonstruisani Prihvatni centar u Obrenovcu

18. jun 2021

Tokom dvodnevne posete Srbiji, evropska komesarka za unutrašnje poslove, gđa Ilva Johanson, posetila je Prihvatni centar u Obrenovcu, nedavno obnovljenog uz finansijsku podršku EU. U pratnji ambasadora EU u Srbiji Sema Fabricija, komesara za izbeglice i migracije Vladimira Cucića, državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova, Bojana Jocića, pomoćnika ministra finansija Marka Jovanovića i člana veća Opštine Obrenovac Dragana Mladenovića, komesarka je obišla objekte za smeštaj i ishranu  u okviru centra i razgovarala je nekoliko korisnika ovog centra.

opširnije>
 
 
P U S Č P S N
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31