Održana svečana konferencija i info sesije u okviru IPA programa prekogranične saradnje SRB-CG 2014-2020

21. decembar 2017,

Povodom objavljivanja Prvog poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020, Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Ministarstvom evropskih poslova Crne Gore održali su Svečanu konferenciju s ciljem promovisanja novog IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020 i Prvog poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru ovog Programa.
Konferencija je održana 15. novembra 2017. godine u sali Skupštine opštine Vrnjačka Banja, a nakon koferencije održana je i prva Informativna sesija. Ovim događajima prisustvovalo je više od 60 potencijalnih aplikanata – predstavnika različitih institucija, agencija, nevladinih organizacija i lokalnih zajednica iz Crne Gore i Srbije koji su imali priliku da se informišu o samom Programu, ali i specifičnostima, uslovima i načinu apliciranja u okviru ovog poziva. Osoblje Zajedničkog tehničkog sekretarijata za ovu priliku je pripremilo prezentacije s mnoštvom korisnih informacija.


PrezentacijA prikazanA na svečanoj konferenciji:
IPA PPS 2007-2013, IPA PPS 2014-2020 i ukratko o Prvom pozivu

Druga informativna sesija i Forum za podsticanje projektnih partnerstava u održana je u Rožajama za više od 75 prisutnih. Treća informativna sesija održana je u Nikšiću za više od 60 prisutnih. Četvrta informativna sesija održana je u Prijepolju za više od 90 prisutnih.

Prisutnima su predstavljene dve prezentacije u vezi sa 1. Pozivom:
Prezentacija Vodiča za aplikante, i
Prezentacija Aplikacione forme.

Nakon prezentacija, učesnici su bili u prilici da postave pitanja i dobiju odgovore.