1/1

Predstavljen projekat integracije sistema za praćenje plovidbe na Dunavu

, 1. novembar 2018

Pomoćnik ministra finansija Marko Jovanović prisustvovao je danas predstavljanju projekta ’’Integracija sistema za praćenje plovidbe na Dunavu’’ na Savskom pristaništu. Događaju su prisustvovali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministarka za evropske intergracije Jadranka Joksimović i ambasador EU u Republici Srbiji Sem Fabrici.

Projekat ima za cilj unapređenje administrativnih kapaciteta nacionalnih institucija koje se bave pitanjima unutrašnjih vodnih puteva i poboljšavaju uslove plovidbe na Dunavu u skladu sa odredbama nacionalne politike i strategije i sa poštovanjem planova razvoja transportnog sistema EU.

Osnovni fokus projekta je razvoj integrisanog sistema za praćenje i reagovanje na Dunavu u Republici Srbiji. Takav sistem će omogućiti najsavremenije obeležavanje plovnog puta na Dunavu, uključujući daljinsko praćenje sredstava i infrastrukture od strane nadležnih službi, i time će značajno doprineti unapređenju bezbednosti i efikasnosti unutrašnjeg vodnog transporta.

Završen, integrisan, testiran, prihvaćen, potpuno funkcionalan sistem za praćenje i reagovanje na Dunavu u Srbiji sa obučenim korisnicima će omogućiti najsavremenije obeležavanje plovnog puta na Dunavu, uključujući daljinsko praćenje sredstava i infrastrukture od strane nadležnih službi, i time će značajno doprineti unapređenju bezbednosti i efikasnosti unutrašnjeg vodnog transporta.

Projekat je deo pretpristupne pomoći Evropske unije koja je namenjena Republici Srbiji, korisniku Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije – Direkciji za vodne puteve. Finansijska podrška dodeljena kroz ovaj projekat sprovodi se pod okriljem Vlade Republike Srbije, kroz uspostavljenu IPA strukturu u kojoj je Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU Ministarstva finansija ugovorno telo.

Fotografija: FoNet/MGSI

 

Print
 
 
P U S Č P S N
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31