1/1

Zaštita i sprovođenje prava intelektualne svojine u Republici Srbiji

, 29. maj 2019

Novi tvining projekat, koji finansira Evropska unija, obezbediće dalje usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa zakonodavstvom Evropske unije, obuke za predstavnike relevantnih institucija, kao i podizanje nivoa svesti javnosti o značaju prava intelektualne svojine za Republiku Srbiju.

Značajne razmere i posledice krivotvorenja i piraterije iziskuju snažnu i kontinuiranu akciju vlada, privrede i potrošača. Efikasnija zaštita i sprovođenje prava intelektualne svojine su ključni u tom smislu, kao i potreba za jačanjem podrške javnosti borbi protiv krivotvorenja i piraterije.

Projekat “Zaštita i sprovođenje prava intelektualne svojine u Srbiji”, koji finansira Evropska unija budžetom od 1.500.000 evra, obezbediće dalje usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa zakonodavstvom Evropske unije, obuke za predstavnike relevantnih institucija, kao i podizanje nivoa svesti javnosti o značaju prava intelektualne svojine za Republiku Srbiju.

Projekat sprovode Danski zavod za patente i žigove i Nemačka fondacija za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ), u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Projekat će se sprovoditi  naredna 24 meseca.

Projekat je zvanično predstavljen 29. maja 2019. godine  u  Klubu poslanika, u Beogradu, a o njegovoj važnosti govorili su  gđa Mateja Norčić Štamcar, zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, gđa Lidija Stojanović, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Njegova ekselencija ambasador Danske i Njegova ekselencija ambasador Nemačke u Republici Srbiji i g. Marko Jovanović, pomoćnik ministra finansija - Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU), Ministarstvo finansija. 

Print
 
 
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 12 13 14
15 17 18 19 20 21
22 23 26 27 28
29 31