1/1

Počeo tvining lajt projekat o modernizaciji kadrovskog planiranja u državnoj upravi

, 3. jun 2022

Cilj tvining lajt projekta je da pruži podršku za transponovanje, implementaciju i sprovođenje zakonodavstva Evropske unije, što je način izgradnje kapaciteta javnih uprava zemalja korisnica tokom procesa pristupanja, a rezultiraće progresivnim i pozitivnim razvojem u regionu, poručeno je sa predstavljanja projekta „Podrška Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave u modernizaciji kadrovskog planiranja u državnoj upravi i usklađivanju Kataloga zvanja u državnim organima i organima jedinica lokalne samouprave“.

Projekat finansira EU, a glavni korisnik je Sektor za upravljanje ljudskim resursima MDULS, u saradnji sa Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU Ministarstva finansija, koje je ugovorno telo za ovaj projekat, dok su partneri na projektu SUK i SKGO. Izabrana zemlja članica EU zadužena za realizaciju projekta je Republika Finska.

Konferenciju je otvorila pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave, Sanja Putnik, dok je na radnom delu sastanka učestvovao zamenik šefa misije Ambasade Finske u Srbiji, Lasi Harmala, kao i pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave, Ivana Savićević, i predstavnici Delegacije EU u Srbiji, SUK-a, SKGO-a i Ministarstva za evropske integracije.

Ovaj projekat sastoji se iz dve komponente – prezentovanja najbolje prakse iz oblasti kadrovskog planiranja i razmene iskustava u vezi sa katalogom radnih mesta, sa ciljem deljenja dobre prakse EU sa javnim upravama korisnica i podsticanja dugoročnih odnosa između administracija postojećih i budućih zemalja EU.

 

Fotografija preuzeta sa http://mduls.gov.rs/.

Print
 
 
P U S Č P S N
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31